Интер постави рекорд по приходи – Футбол свят – Италия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ръководството на Интер обяви, че клубът е подобрил собствения си рекорд по приходи. През сезон 2018/2019 в касата на „нерадзурите” са влезли общо 415 милиона евро, което е увеличение с 20 процента спрямо предходната финансова година.

Собствениците от „Сунин Груп” още с идването си обявиха като основна цел да подобрят именно това перо. За тях увеличаването на постъпленията беше също толкова важно колкото извеждането от клуба от зоната на рестрикции, в които бе попаднал заради нарушения на Финансовия феърплей, налаган от УЕФА.За първи път в своята история Интер може да се похвали с приходи, надвишаващи 400 милиона евро и по-точно – 415 милиона. През предходния сезон 2017/2018 тимът регистрира постъпления от 346 милиона евро, като немалка част от увеличението се дължи заради класирането на тима в Шампионската лига.


Покрай него логично има и ръст на парите от спонсорски сделки. Ако трябва да се търси негативът в цялата ситуация, то той би бил отчетените 17 милиона евро загуба. Те обаче са леко подобрение предвид загубата от 17,7 милиона евро през 2017/2018.

Източник: gong.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар