Интуицията ли ви говори? | Rozali.com

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Когато можете да различите интуитивните мисли от обикновените, можете да дадете почивка на логичния си ум и да следвате мъдростта на душата си.

Интуицията ли ви говори?
 © iStock

Интуицията е това вътрешно познание, което има способността да ни даде правилните отговори. Всеки човек разполага с интуиция, но не всеки се вслушва в нея. А има и хора, за които е много трудно да чуят гласа на интуицията. Обикновено това са менталните хора, за които всичко трябва да премине през логиката. При тях става особено трудно да различат обикновени мисли от интуитивните мисли. Ако и вие спадате в тази категория, следващите насоки ще ви помогнат да разграничавате кога интуицията ви говори:Интуитивните мисли могат да бъдат нестандартно мислене

Нашата интуиция улавя слепите ни петна, така че една интуитивна мисъл може да предостави нова перспектива, която не сте обмисляли до този момент. И макар интуитивните мисли също да могат да бъдат очевидни или да потвърждават редовните ви мисли, обърнете голямо внимание на тези, които ви показват нови ъгли.


Интуитивните мисли могат да се появят изневиделица

Интуитивните мисли могат да се появят по всяко време, дори когато не мислите по конкретната тема, за която интуицията проговаря внезапно. Интуитивните мисли могат да бъдат определени като „брилянтни прозрения“, свързани с даден проблем и даващи конкретно, много пъти неочаквано решение.

Добави описание

Интуитивните мисли могат да бъдат подсилени със синхроничност

Синхроничността може да бъде силно потвърждение на вашите собствени интуитивни мисли, така че ако някога се съмнявате в собствената си вътрешна интуиция, потърсете външен знак като второ мнение от вселената. Синхроничността от своя страна може да дойде под различни форми, но ако имате очи да я видите/чуете/усетите, то ще бъдете сигурни за своята интуитивна мисъл.

Интуитивните мисли обикновено са напълно завършени

Редовните мисли могат да бъдат под формата на чудене или пък въпрос – претегляте плюсовете и минусите за дадено нещо. Интуитивната мисъл в повечето случаи е напълно завършена и ви дава цялостен отговор за това, което ви е нужно и каквото трябва да направите. Когато сте объркани, яснотата на интуитивната мисъл ви помага да действате с увереност.

Добави описание

Интуитивните мисли могат да предизвикат емоции, но не са емоционални мисли

Една от особеностите на интуицията е, че тя има присъщо здраво, неутрално и балансирано „настроение“. Интуитивните мисли са обективни – те могат да предизвикат емоция във вас, но самите те не са емоционално наситени. Дори интуицията ви да ви подсказва нещо, което ще предизвика тревожност и дори страх у вас. Ако това е случаят – дайте си време. Помислете как, кога и дали да послушате интуицията си. Или просто изчакайте, докато други части от пъзела се подредят. Не забравяйте, че можете да имате емоционална реакция към интуитивна мисъл, но интуитивната мъдрост и емоционалната мъдрост са две отделни неща – като и двете са ценни.

Прочетете още:

Как да отделите интуицията от ума?

Как да засилите връзката с шестото си чувство?

ТЕСТ: Колко силна е вашата интуиция?

ТЕСТ: Ум, сърце или интуиция – какво следвате в живота?

Източник: rozali.com


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар