Информация за регистрираните в страната случаи на COVID-19 вече ще се публикува веднъж седмично – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Информация за регистрираните в страната случаи на COVID-19 вече ще се публикува веднъж седмично. Тя ще е налична в справките за епидемичната обстановка на Министерството на здравеопазването и Националния център по заразни и паразитни болести.

От 1 юли спира функционирането на Националната система за борба с COVID-19, както и Единния информационен портал – coronavirus.bg.

Докладването на случаите на COVID-19 ще се извършва по рутинния ред на Наредба № 21 за регистрация, съобщаване и отчет на заразните болести, приложим за докладването на още 66 заразни болести в страната.

Припомняме, че на 5 май 2023 г. Световната здравна организация (СЗО) прекрати обявената спешност за общественото здраве по отношение на COVID-19. В последствие в България поетапно отпадна изискването за сертификати за имунизация, както и за задължителна изолация и карантина при лица болни от коронавирусна инфекция и контактните с тях.

Данни за лабораторно потвърждение и диагностициране на лице с коронавирусна инфекция следва да се вписва от медицинските специалисти и в медицинските досиета на гражданите в НЗИС.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар