Иран задълбочава отношенията си с Куба

Иран задълбочава отношенията си с Куба

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Укрепването на отношенията между Иран и Куба в двустранната и многостранната сфера насърчава мултилатерализма в целия свят, каза изпълняващият длъжността външен министър на Иран Али Багери Кани, цитиран от иранската новинарска агенция ИРНА, на която се позова БТА.

На среща със специалния пратеник на кубинския президент Мигел Диас-Канел – Педро Луис Педросо Куеста, Багери Кани благодари на високопоставените кубински служители за техните съболезнования във връзка със смъртта на президента Ебрахим Раиси и неговите спътници при катастрофата с хеликоптер.

Иранският първи дипломат се позова на опита на иранското правителство и народ в областта на съпротивата, солидарността и интеграцията през последните четири десетилетия.

С подкрепата на народа Иран винаги е преодолявал тези трудности и е превръщал заплахите и предизвикателствата във възможности, добави Багери Кани.

С провеждането на новия кръг преговори в рамките на Смесената иранско-кубинска икономическа комисия “ще станем свидетели на изпълнението на споразумения и меморандуми за разбирателство, подписани по време на посещението на президентите на двете страни в Техеран и Хавана”, каза иранският министър.

Междувременно Педросо Куеста изрази увереност, че иранското правителство и народ ще преминат успешно този критичен момент.

Той определи Иран като най-близкия приятел на Куба в Западна Азия и приветства отношенията между двете страни.

Куеста също така подчерта готовността на Куба да подкрепи отношенията в различни области, особено в икономическата сфера.

Кубинският пратеник призова за задълбочаване на тясното сътрудничество между двете страни на международната арена, за да противодействат на тираничния и едностранен подход на империалистическите сили.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар