Иран представи нов разузнавателен дрон

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Иран представи днес нов разузнавателен дрон в рамките на провеждащата се в страната Седмица на свещената отбрана, предава ТАСС, цитирана от БТА.

Безпилотният летателен апарат „Шахаб“ може да лети на височина над 3000 метра. Той е с радиус на действие до 200 километра и може да остане във въздуха до 8 часа.Седмицата на свещената отбрана започна на 22 септември и съвпада с годишнината от избухването през 1980 г. на войната с Ирак.


Традиционно през тези дни в Иран се провеждат събития за демонстриране на военния потенциал на страната. Освен това представители на въоръжените сили се отчитат за реализацията на отбранителни проекти и съобщават за последните постижения на иранската отбранителна индустрия, отбелязва ТАСС.

На 8 септември командващият военновъздушните сили на страната бригаден генерал Хамид Вахеди каза, че Иран е постигнал пълна независимост що се отнася до снабдяването си с ударни дронове.

От 90-те години на миналия век Ислямската република развива собствена ракетна програма. Освен това страната постигна значителни успехи в разработването на безпилотни летателни апарати, отбелязва ТАСС.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар