Иран смята отмъщението си за приключено, хусите и

Иран смята отмъщението си за приключено, хусите и “Хизбула” стреляха координирано с Техеран

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мисията на Иран в ООН заяви, че нейните “военни действия” срещу Израел са “приключени” и предупреждава САЩ да стоят настрана от конфликта.

Мисията на Иран в ООН заяви, че смята атаката си срещу Израел за “приключена” и предупреждава САЩ да стоят настрана от конфликта.

В публикация в социалната мрежа “Екс” Техеран отбеляза, че неговите “военни действия” идват в отговор на “агресията” на Израел срещу иранската дипломатическа мисия в Дамаск.

И са били проведени “въз основа на член 51 от Устава на ООН, който се отнася до законната отбрана”.

“Въпросът може да се счита за приключен”, се добавя в публикацията. “Въпреки това, ако израелският режим направи нова грешка, отговорът на Иран ще бъде значително по-сериозен. Това е конфликт между Иран и измамния израелски режим, от който САЩ ТРЯБВА ДА СТТОЯТ НАДАЛЕЧ!”

Американски служители междувременно заявиха, че САЩ са свалили ирански дронове, насочващи се към Израел.

Американската армия е свалила ирански безпилотен самолет, насочен към Израел в събота, съобщиха трима американски служители, без да разкриват колко дрона са били свалени или точните им местоположения.

Представител на израелската отбрана каза по-рано, че повече от 100 дрона, изстреляни от Иран към Израел, са били свалени извън израелското въздушно пространство.

Атаки и от поддръжниците на Иран

Поддръжниците на Иран, т.нар. проксита, бунтовниците хуси от Йемен и шитската групировка, обявена от ЕС и САЩ за терористична, “Хизбула”, също, както и Иран, атакуваха Израел.

Йеменските хуси изстреляха множество дронове срещу Израел в координация с Иран, съобщи “Таймс ъв Израел”, като се позова на британската компания за морска сигурност Амбри (Ambrey), добавяйки, че снарядите вероятно са били насрочени да достигнат Израел едновременно.

“Съобщава се, че хусите са изстреляли безпилотни летателни апарати към Израел. Дроновете бяха изстреляни в координация с Иран”, съобщи компанията. “Израелските пристанища се смятат за потенциални цели”, добави фирмата и предупреждава за “съпътстващи щети” за корабоплаването.

Терористичната група “Хизбула” заяви на свой ред, че е изстреляла десетки ракети “Катюша” от територията на Ливан по база на израелската армия на Голанските възвишения.

Атаката задейства сирени в северната част на страната, в кибуца Снир. Няма съобщения за щети или ранени, тъй като ракетите са ударили открити площи.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар