Ирина Бокова води убедително в анкета на телевизия „Ал Джазира“ за шеф на ООН

#BokovaForUN, България, Ексклузивно, Общество, ООН, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кандидати за ООН - дебат - Ал ДжазираИрина Бокова води убедително в анкетата на „Ал Джазира“ за следващия генерален секретар на ООН. След телевизионния дебат между 10 от 12-те кандидати за световен дипломат № 1 на 12 юли, телевизията стартира он-лайн допитване за представянето на претендентите и техните тези. Официалният кандидат на България Ирина Бокова спечели солидна обществена подкрепа още в първите дни на анкетата и продължава да държи сериозна преднина пред останалите участници с 29% одобрение от всички гласували на сайта на телевизионния канал.

9738 души са дали гласа си за Ирина Бокова към 24:00 часа снощи (20.07.2016 г.). На второ място е словенецът Данило Тюрк с 6003 гласа, а трета – аржентинката Сусана Малкора с 5355 гласа.

2016-07-21_Anketa

Ирина Бокова бе номинирана от българското правителство за най-високия дипломатически пост в света през февруари тази година. Тя е най-успешният български дипломат, оглавявал два пъти агенцията на ООН за образование, наука и култура ЮНЕСКО.

„Признавам, че двата мандата в ЮНЕСКО ми дадоха много, за да бъда компетентна по проблеми като тероризъм, предотвратяване на терористични актове и нежелани опасности, по мирооказващите функции на ООН. Мисля, че мога да дам своя принос към тази дискусия“, каза в интервю за БНТ Ирина Бокова.

Днес в централата на ООН в Ню Йорк, 15-те държави-членки на Съвета за сигурност ще проведат първото тайно гласуване, с цел предварителна селекция на най-успешните до момента кандидати за поста генерал секретар на световната организация.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар