Ирина Бокова е най – подходяща за поста първи дипломат на ЕС

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди да напиша този коментар премислих много за “българско име”, което по думите на премиера Бойко Борисов се е поискало  от Д.Туск, за да влезе в обсъжданията на масата  за челната група ръководители на Евросъюза. В тази “надпревара” кой по-добър кандидат да предложги, Педро Санчес предлага за вицепрезидент на Европейската комисия Джозеп Борел,  бивш и настоящ министър, работил като шеф на европейски структури ЕС и Съвет на Европа.

Българският премиер Борисов следваше, а и все още има тази възможност, да предложи на високо ниво кандидатура и да направи “държавнически реверанс” предлагайки  името Ирина Бокова за поста първи европейски дипломат, което е най-печелившата карта за България в този европейски покер, вместо да предлага криатури без експертизи в дипломацията.

Бокова е единствената, която ОТГОВАРЯ НА ТРИТЕ УСЛОВИЯ ЗА ПЪРВИТЕ ТРИ ОТ ПЕТТЕ РЪКОВОДНИ ПОСТА. Тя е жена / предвид условието за паритет/, тя е от Източноевропейска държава -България и има най-високата експертиза – посланик, министър, генерален директор на ЮНЕСКО два мандата и 10 години  една от първите 10 най-влиятелни жени в световната ранг листа. С “държавнически реверанс” българският премиер след грешната рокада Бокова-Георгиева, с която изуми България и света пред СС на ООН, ще означава, че е оценил този тежък удар към Бокова и че работи в името на България, Европа и света. А нека еврокомисар да си остане Мария Недялкова-Габриел, няма лошо.

 

** Жоржета Пехливанова е дипломат от кариерата, работила е в българските посолства в Испания, Аржентина и Венецуела

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар