Бежанци

Ирландци излязоха на протест срещу прииждащите в страната нагли украински бежанци

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Жители на ирландския Дъблин протестираха срещу настаняването на няколкостотин украински бежанци в града, пише Irish Mirror. Акцията се проведе в Ийст-Уол. 

Събралите се изразиха несъгласието си с действията на правителството по въпроса с миграцията. Министърът на интеграцията Родерик О’Горман и главният прокурор на Дъблин, министър Пасхал Донохю, пристигнаха, за да се срещнат с тях и се опитаха да посредничат в ситуацията, пишат чуждите агенции.

 

 

Съобщава се, че 380 украински бежанци са пристигнали в района през последните две седмици. Длъжностни лица обясниха, че това е част от „кризисен отговор на международна извънредна ситуация“.

За обикновените ирландци обаче изглежда грешно да поставят стотици чужденци на едно място. Друг проблем, повдигнат на митинга, беше големият брой необвързани мъже, пристигащи от Украйна. На това Донохю обеща, че следващата група бежанци ще се състои само от семейни двойки.

В същото време той отбеляза, че някои от формулировките на протестиращите му създават неудобство, но не ги смята за расисти, обясни министърът.

В момента повече от 62 хиляди украинци живеят в Ирландия, властите предполагат, че до края на декември още десет хиляди бежанци могат да влязат в страната.

По-рано беше съобщено, че бежанците от Украйна, които шотландските власти настаниха на морски кораб, са недоволни от условията. Украинците били възмутени от липсата на интернет, малките каюти и най-вече – рускоезичния екипаж на кораба.

Този месец десетки украински бежанци, заминали за Обединеното кралство, може да се окажат на улицата. Факт е, че властите на страната постепенно ограничават известната си програма „Къщи за Украйна“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар