Искаме защитени свидетели срещу мафията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

А сега, предтавете си – не само Илчовски, а Черепа да отиде да бъде изслушан в Парламента. И Миньо Стайков и Банев и всички, които лежат без съд и присъда.

Демокрацията изисква тези хора да бъдат защитени, за да говорят. Смелостта им изисква те да бъдат защитени – като защитени свидетели срещу мафията. Какво може да загуби обществото от разказа им? Невинността си?

Ако се чудите какво правихме 12 години докато властта укрепваше своя бастион – вече знаете – страхувахме се. Страх и отстъпки за всички, които се опитваха да работят. Щетите – големи или ограничени, са част от общата ни биография на хора опитващи се да се справят с един нов, непознат, безчестен и жесток авторитарен режим. Как се строшава такъв режим? С говорене. Най-трагичното е, че говоренето е оставено на Илчовски в момента.

Не говорят журналисти и интелектуалци – говорят милионери, които не си харесват живота. В това парадоксално изречение е цялата ни беда.

Госпожо Манолова, виждам че се опиянявате от успехите си в борбата с мафията. Но нищо не правите докато не изслушате Черепа и низходящия след него списък на хора, чийто бизнес е тотално експлоатиран, краден, шантажиран и накрая обран.

Цветан Василев? Миньо Стайков? Банев – който писа пространно във фб какво с е е случило в бизнеса му? После спря да пише. Как да пишеш от затвора? А кметицата на Младост – Десислава Иванчева, чийто вопли във фб също потънаха?

Това е шанс Манолова да остане в историята. Със списъка на Манолова от защитени свидетели. Или друг подход – търсете имена по браншове – в цялата държава всеки бранш е под ръководството на сив кардинал. На приближен до властта милионер. И срещу него – друг милионер, който е мачкан.

Това ще е първата промяна с ранг на революция в историята на България, започната и завършена от милионерите. Ако им дадете думата, ако ги защитите процесите на промяна са гарантирани.

И да, започнете с Черепа. Все пак той беше пръв.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар