Искам да кажа, че за да поробиш един народ, не е нужно оръжие. Нужно е просто да му отнемеш паметта

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Аз не знам каква точно е причината за тази толкова характерна човешка късопаметност. Предполагам, че в по-голямата си част тя е следствие от липсата на образование у мнозинството, както и в алчността на малцинството. Първите са тъпи, а вторите правят пари от това. А накрая пък, никой нищо не помни.

Вижте, за мен няма никакво съмнение, че през последните 30 години България категорично бе поробена от ботуша на неграмотността. Нещо повече, маркетингово ни направиха прости. Докато изтъпявахме, дори изглеждахме модни. И това действително бе така, защото в центъра на този процес по групово изпростяване стоеше именно старата и претенциозна Европа, която настоятелно излъчваше своите най-големи глупости, не къде да е, а по телевизията. И то по няколко пъти дневно. Та така и до днес.

Не знам, може и да ви се стори странно, но не Слави Трифонов донесе чалгата в България. А същата тази Европа. Питайте мароканците в Милано или пък алжирците по “Риволи”. Ако и това обаче не ви стига, то тогава идете да събирате картофи в Йоркшир или да чистите риба тон на остров Нантакет. Между другото, знаете ли как се наричат подобен тип студентски бригади? Културен обмен, бате, културен обмен!

Искам да кажа, че за да поробиш един народ, не е нужно оръжие. Нужно е просто да му отнемеш паметта. За култура и история. За самосъзнание. Защото “глобалният свят” направи точно това. Всичко вече е МакДоналдс, my dear Прасчо!

Странно е хора. Странно е, как например никой не помни, че в края на 1989 година, например, американските военни нахлуха в Панама под предлог, че идват да възстановят демокрацията и да защитят живота на 35 хиляди американски граждани, живеещи в Панама. Странно, бе, хора. Що никой не го помни това? Що никой не помни, че те влязоха в суверена държава, защото им предстоеше да загубят кинтите и властта от контрола върху Панамския канал. И каква точно е разликата с Крим? И Украйна.

И тук не става дума затова, дали харесваш Русия или САЩ. Аз харесвам Чарлийз Терон. Става дума затова дали в крайна сметка помниш кой си ти. И харесваш ли себе си?

На маймуни ни правят, уважаеми хора. На маймуни! И нашите тамагочита, за които трябваше да гласуваме вчера, и тях ги правят на маймуни. Те поне пари изкарват от това. Тези наши сладки маймунчета. Работещи с батерийки Дюрасел. Или с газ.

Но да не ставам многословен. Само да припомня, че робското мислене за свобода дава единствено и само робска свобода. Помнете! За да не се събудите някоя сутрин под формата на чийзбургер.

Лека вечер.

Васил Петев

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар