Искам сигурност. Искам правосъдие. Искам да не се страхувам от институциите, използавани като бухалки от властта

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Гневна съм. Признавам. Не владея политическото говорене и дори да звучи скандално, не се опитвам да го овладея. Чувствам се като във водовъртеж, в който борбата е на живот и смърт, а не като във фотосесия-надпревара кой ще излезе с най-добрия кадър.

Не ми е безразлично мнението и отношението на съгражданите ми, но и не е определящо за това как и колко участвам и ще продължа да участвам в борбата със статуквото. Това статукво, което не е една партия, а цяла мрежа, изградена от политици, хранещи се с плътта и душите на българския народ. Простете, на тези, чието предвижване от т. А до т. В затрудних… и благодаря ви, на всички, които сте с мен, решителни и непоколебими.

Противно на твърденията на „анализиращите“ протестите, аз не съм „на площада“ защото не мога да се справя с физическото си оцеляване. Това го мога. Навън съм защото отказвам да живея в първото ниво на пирамидата на Маслоу.

Искам сигурност. Искам правосъдие. Искам да не се страхувам от институциите, използавани като бухалки от властта, а искам да им вярвам. Искам свобода на словото. Искам свобода за развитието на децата ни в собствената ни държава. Искам справедливост. Искам. Искам силно, отчаяно дори. Искам много неща. Нормални неща.

Обиждайте ни, госпожи и господа платени писачи в жълто-кафяви сайтчета и телевизийки. Обиждайте ни. Но ако си отворите залепените с дребни банкноти очи, ще видите, че на протестите не „се търкалят“ хора, които не могат да се справят с животите си, а напротив. Там сме хора, които отказваме да участваме в схеми, далавери, алъш-вериши и гнусни договорки за самоцелна власт и лепкави пачки.

Вашето спасение, НЕуважаеми властимащи, е политическото невежество на иначе качествените хора в протестите. Но и тази апатия и отвращение от политическия живот, което така добре ни внушихте, ще преодолеем. И осъзнаването, че ние, отвратените, допуснахме вас, отвратителните да ни унищожавате, е на дневен ред.
Треперете. Защото гневът ни ще ви застигне и прошка няма да има. Защото нас ни водят вяра и идеали – нещо, което вие не разбирате, но нещо, от което трябва да се страхувате.

Искра Михайлова

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар