Искате евтин апартамент? Запишете се в ГЕРБ!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Представете си, че сте министър на правосъдието и се разхождате по улицата. Случайно виждате голяма дупка – основи на блок. И спонтанно решавате да си купите апартамент в бъдещата сграда.

Строителят й се съгласява да ви изчака, докато си продадете наследствения апартамент, за да съберете пари.

Това е от любезност. След това, пак от възпитание, ви продава на по-ниски цени. Не за 1000 евро на квадрат, а за 600. Вие, също от любезност, приемате. Че как иначе?

Чак впоследствие случайно разбирате, че наблизо апартамент от същия строител си е купил един колега от партията. Ще се виждате по комшийски.

След това се оказва, че друг колега, пак от партията, си е купил два апартамента. А един трети колега живее пак наблизо, но нищо не е купувал – на него кръстникът му го е дал безвъзмездно. Само са се разбрали токът и водата да си плаща.

Ето така Цецка Цачева обясни как се е сдобила с близо 200 кв. м. апартамент в престижния столичен квартал „Изток”,  който съвсем скоро може официално да се преименува на квартал „ГЕРБ”. Очевидно концентрацията на висшия ешелон на партията е там.

Обяснението на Цачева е, меко казано, абсурдно. Вървейки по улицата, се спънах в един лускозен апартамент на ниска цена и реших да си го купя. През това време продавачът чака. Защо ли? Може би не е могъл да намери по-богат купувач? Дали?

Официалната версия силно се разминава с реалността. А истината е следната – поне четирима висши представители на ГЕРБ имат безплатен или евтин апартамент в един от скъпите софийски квартали. Трима от тях – Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Вежди Рашидов са ги купили от една и съща фирма  – „Артекс”. Горе-долу по едно и също време – лятото на миналата година и все на странно ниски цени, като се има предвид бумът на имотния пазар. Четвъртият, финансовият минситър Владислав Горанов,  ползва жилището си безвъзмездно благодарение на добрата воля на кръстника си. Неговият случай вече се забравя – антикорупционната комисия КПКОНПИ не откри никакви нарушения, нито конфликт на интереси.

Излиза, че за да си купиш евтин апартамент в скъп квартал, трябва да притежаваш две качества – да си министър (бивш или настоящ) и  да си от ГЕРБ.  Както е тръгнало, съвсем скоро всички шефове в партията може да заживеят в един и същи блок.

По тази тема сигурно ще се изпишат много шеги и закачки, но трябва да се кажат и някои болезнени истини. Първата – цялата история вони от километри. А като се припомни печалната история на един от новодомците, Цветанов, станал известен с шестте си апартамента, ситуацията съвсем се влошава. За капак трябва да се добави, че двата стари апартамента, които е разменил за новия, мигом са били прехвърлени от фирмата на…кадър на ГЕРБ. Вероятно е случайност? Не мисля!

Втората – очевидно никой по върховете на държавата няма проблем с тази имотна разюзданост. Както Горанов бе изпран, така ще бъдат изчистени Цветанов, Цачева и Рашидов. А може и изобщо да не се наложи. Засега прокуратурата проверява само първия.

Партийна върхушка на ГЕРБ очевидно мисли, че хората ядат доматите с колците. Ясно е, че основната им цел е личното, а не общественото благо. И дори не си правят труда да прикрият наглостта си.

Това развращава. Ако на сегашните им се размине, всеки следващ ще върши още по-големи безобразия. Което е лошо за обществото, но би могло да се използва от партията положително. Решаването на жилищния проблем  със сигурност може да рекламира ГЕРБ сред бъдещите управленци – например сред младежите. Партията би могла да привлича млади кадри със слогана: „Ако искате евтин апартамент, запишете се в ГЕРБ”. Гарантирано е. А когато днешните управляващи се оттеглят на заслужена почивка в просторните си имоти, ще дойдат техните наследници. И ще правят абсолютно същото.  Защо пък не, като ще им се размине?

gospodari.com

*колажът е на varnahot.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар