“Ислямска държава” все по-осезаемо изпуска и Мосул

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Настъпват все по-тежки дни за “Ислямска държава” в Близкия Изток. След като групировката загуби позициите си в сирийския град Алепо, започна да търпи и нови поражения в Ирак. Елитният отряд за борба с тероризма от иракските сили – “Златната дивизия”, успял да открие таен комуникационен център на ИД в източната част на град Мосул.

Органите на реда намерили постройка, която се оказала команден център на “Ислямска държава”. Оттам джихадистите се свързвали с отделните си звена. Освен това на мястото складирали и ремонтирали комуникационна техника. Обектът се намира в източната част на град Мосул, в квартал ал-Нур.

“Това място представлява склад и работилница за поправка на комуникационни устройства. В него открихме антени, кабели и свързочна техника. Всичко това принадлежи на Ислямска държава”, каза генерал Маан ал-Саади, командир на антитерористичнен отряд.

Войниците от отряда за борба с тероризма са част от 100-хилядната коалиционна армия, действаща в Ирак. На 17 октомври тя стартира кампания за отвоюване на град Мосул от “Ислямска държава”. В редиците на тази армия са включени войски от Ирак, кюрдски и шийтски бойци. Подпомогната е от международна коалиция, начело със Съединените щати.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар