Испанската Glovo придобива foodpanda в България

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След една от най-мащабните в света сделки в сферата на развлекателната индустрия, в която Amazon придобива MGM срещу $8.45 млрд., днес беше обявена и една локална новина. Испанската платформа за доставка на стоки, Glovo, обяви серия от отделни сделки за придобиване на някои от компаниите в групата на Delivery Hero, друга от водещите в света локални платформи за доставка, в Централна и Източна Европа. Новината, която касае България, е, че конкурентната foodpanda отива под шапката на Glovo. 

Glovo ще придобие компанията foodpanda в Румъния и България, компанията Donesi в Сърбия и Черна гора, Босна и Херцеговина, и компанията Pauza в Хърватия.

Сделката е на обща стойност 170 милиона евро.

Процесът на придобиване в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Черна гора и Сърбия се очаква да приключи в следващите няколко седмици, тъй като подлежи на изпълнение на предхождащите я условия и одобрения от съответните регулаторни органи. Сделката в Румъния ще бъде завършена след одобренията от страна на регулаторния орган за конкуренцията, се казва в прессъобщението.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар