Испанският премиер Педро Санчес обяви, че прекратява обществената си дейност

Испанският премиер Педро Санчес обяви, че прекратява обществената си дейност

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Испанският премиер Педро Санчес обяви, че ще престане да изпълнява обществените си задължения, “за да спре и да помисли” дали иска да остане на политическия фронт, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че Санчес е заявил това в писмо, качено в профила му в социалната мрежа “Екс”.

“Спешно се нуждая от отговор на въпроса дали си струва /…/, дали трябва да продължа да оглавявам правителството или да се откажа от тази чест”, казва той в писмото.

Премиерът направи това смайващо изявление, след като по-рано днес испански съд съобщи, че започва предварително разследване срещу съпругата му Бегона Гомес за търговия с влияние и корупция.

Санчес заяви, че сериозността на атаките, на които той и съпругата му са подложени, заслужават обмислен отговор.

Съдът, който разследва Гомес, не предостави повече подробности, тъй като разследването е секретно и предварително. Той съобщи само, че то е започнало след жалба, подадена от организацията за борба с корупцията “Манос лимпиас” (“Чисти ръце”), чийто водач е свързан с крайната десница.

“Манос лимпиас” твърди, че Гомес е използвала влиянието си като съпруга на премиера, за да осигури спонсори за воден от нея университетски магистърски курс.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар