Истината за човешкия живот – всичко се връща

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Истината за живота: всеки, който някога ви е наранявал или предавал, един ден ще се изправи пред същата болка. И това не е карма. Това е истината за човешкия живот. Ние всички страдаме. Може би малко повече от други и изглежда нечестно, но животът ще ни накара да страдаме в онези моменти, в които най-малко очакваме.
Точно, когато всичко изглежда добре, нещо изведнъж се обърква. И тогава се обърква още нещо. И вие изпадате в отчаяние, мъка и тъга.
Най-трудното нещо в такива трудни моменти е да останете разумни и да действате рационално.
Ако причината е в друг човек, вие търсите отмъщение. Искате да му се отплатите по същия начин и да го нараните.

Чакате с нетърпение разплатата, когато животът сам ще му върне същото. И когато това не се случи, вие се депресирате. Чувствате сякаш всичко е срещу вас. Но това не е така.
Животът рано или късно поставя всичко на мястото му.
И един ден, в най-лошия момент, това, което този човек е направил с вас, ще се върне при него по начин, който дори няма да разбере.
Това е прост факт, свързан с енергията. Получавате това, което инвестирате в този свят. Наречете го съвпадение, карма, в крайна сметка човек получава това, което дава. И един ден този човек ще получи това, което заслужава – на работа, в обществото, в семейството.
И когато най-сетне се чувства толкова безпомощен и пречупен, той получава възмездието си.

Знаете ли каква е разликата между вас и него?
Личностното развитие. Лошите хора нараняват другите, защото никога не се учат от собствения си опит. И ще се държат по този начин, докато не претърпят същата болка, която са ви нанесли.
Те няма да знаят как да се справят с нея. Докато вие ще съберете парчетата и ще се преродите от пепелта.
Така че не се притеснявайте.

Не мислете, че онези, които са ви наранили, никога няма да изпитат същото. Не вярвайте, че Вселената се е обърнала срещу вас и ви се подиграва.
Просто се научете от опита, който ви дава животът.
Преживейте болката, плачете, борете се, а след това се изправете, кажете сбогом на онези, които са ви наранили с разбирането, че един ден ще изпитат същото.

Източник: Букварче

 • Аз исках да бъда твоя дом, но ти явно имаше нужда от подслон през студените дниАз исках да бъда твоя дом, но ти явно имаше нужда от подслон през студените дни
 • Богатството не е в парите, а в нещата, които изпълват вътрешния свят на човекБогатството не е в парите, а в нещата, които изпълват вътрешния свят на човек
 • Всеки, който ни е наранил или предал, един ден ще изпита същата болка…Всеки, който ни е наранил или предал, един ден ще изпита същата болка…
 • Ценете майката. Тя няма да бъде с вас вечноЦенете майката. Тя няма да бъде с вас вечно
 • Бизнесмен плати 1 милион долара за паркомястоБизнесмен плати 1 милион долара за паркомясто
 • Лесни рецепти, които подобряват здравето ниЛесни рецепти, които подобряват здравето ни
 • Атанас Узунов говори за диетата, която е създалАтанас Узунов говори за диетата, която е създал
 • В Свещарската гробница е погребан владетел дипломатВ Свещарската гробница е погребан владетел дипломат
 • Учени със сензационно откритие за смъртта: Бялата светлина и спомените на бърз кадър са истина!Учени със сензационно откритие за смъртта: Бялата светлина и спомените на бърз кадър са истина!
 • На диета съм – отказах сълзите
 • Когато не можем да променим ситуацията, сме изправени пред предизвикателството да променим себе сиКогато не можем да променим ситуацията, сме изправени пред предизвикателството да променим себе си
 • Смела млада дама, родена в България, управлява един от най-мощните самолети AirbusСмела млада дама, родена в България, управлява един от най-мощните самолети Airbus

Powered by Facebook Comments

Източник: poznanieto.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар