Кирил Христо Бойко

Истинският управляващ сглобката е ДПС!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Имаме управляваща коалиция, което уж не е коалиция, а сглобка. Те обаче се бяха хванали за гушите и се търкаляха на пода в бюджетна комисия, за да си решават проблемите за завоюване на властови позиции. Това заяви Румен Гечев от БСП по БНТ.

По думите му истинският управляващ е ДПС, които в повечето случаи подкрепят ГЕРБ. Колегите от „Възраждане“ също се намесиха доста пъти в полза на ГЕРБ, заяви Гечев.

Решенията се взимат по коридорите на НС, коментира той.

Според него нямаме сигурно управление. Такава е ситуацията, че колегите от ДПС се възползват и практически управляват процесите, допълни Гечев.

Вчера, 10 години след сблъсъците в нощта на Белия автобус пред Парламента, окървавили протестите #ДАНСwithme срещу кабинета Орешарски, Христо Иванов и Ивайло Мирчев от ДБ заедно с Промяната избраха Петър Чобанов, финансов мининстър на Орешарски и депутат от ДПС, за подуправител на БНБ.

Акцентира, че в бюджета има преписани предложения от БСП, които са внесени от името на ГЕРБ или ПП-ДБ. Даде пример с предложението за повишаване на възнагражденията в НОИ и армията.

Добави, че са предложили преструкториране на разходи, незначителни промени в приходите, тъй като те са под голямо напрежение. Бюджетният дефицит щеше да се увеличи само с 0,6%, но „сглобката“ не прие нашите предложения.

Днес едва ли ще има значителни промени, коментира Гечев по повод гласуването на Бюджет 2023 окончателно в пленарната зала.

За предложенията за промени в Конституцията Румен Гечев коментира, че в момента не се знае кой носи отговорност, а държавните институции изразяват съмнения, че тази „сглобка“ има капацитет да прави промени.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар