Истински мор в София на празниците, “Пирогов” се пука по шевовете

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-натоварените кабинети през празничните дни в Спешното отделение на здравното заведение са по вътрешни болести, Педиатрия, Травматология и Хирургия 

Най-натоварените кабинети през празничните дни в Спешното отделение на „Пирогов” са по вътрешни болести, Педиатрия, Травматология и Хирургия. Това съобщи изпълнителният директор на болница проф. Асен Балтов.
Той определи дежурствата по празниците като спокойни. Дежурните екипи са прегледали 1850 пациенти за 2 дни. От тях за лечение останаха 170 възрастни и 50 деца. Близо 1/3 от хоспитализираните са деца, предимно във възрастта 3-18 г. Най-много настанени има в Клиниката по детска хирургия и Отделението по педиатрия. Заради него децата преминали през болницата са се увеличили с 12 000 за годината.
„Бяха извършени общо 60 оперативни интервенции – 15 при млади и 45 при възрастни пациенти.”, уточни проф. Асен Балтов. Екипите отчитат доста пациенти не само от София, но и от цяла България, които са потърсили помощ в „Пирогов” с доста тежки травми. Няма случаи на деца употребили алкохол. 60 г. мъж пък е постъпил, тъй като е пострадал от пиратка. „Апелирам към всички да внимават при употребата на пиратки и пиротехнически средства за Нова година”, призова проф. Балтов.
Той определи 2019 г. като много добра за „Пирогов” . „Изпращаме една много добра година за „Пирогов”. Очакваме буквално в първите дни след празниците да започнем ремонти благодарение на Фонд за енергийна ефективност на ЧЕЗ.
Ще бъдат обновени 5 сгради с 13 млн. лв. Надявам се, че през следващата година ще може да се похвалим с обновяване на Пирогов.”, подчерта изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар