русофили

Исторически момент: Първият конгрес на Международното движение на русофилите се откри в Москва

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Исторически момент! Днес се ражда международно движение Русофили. Като противовес на русофобията в Европа, която сеят САЩ.

Не можем да не отбележим колосалния принос на нашия скромен и дълбок Николай Малинов, който заради любовта към братска Русия беше обявен за агент на Кремъл. Всички помните това- дела, обвинения в шпионаж и държавна измяна. Тогава цяла България скочи и каза «Аз обичам Русия- Аз съм агент на Кремъл» в подкрепа на Николай Малинов.
Днес, Николай Малинов е в Москва на откриването на това знаменателно събитие. Движение Русофили става международно. И това влиза в историята.
Исторически момент: Първият конгрес на Международното движение на русофилите се откри в Москва
Страната ни високо цени твърдата решителност на тези, които се противопоставят на русофобията и се стремят да развиват диалог и взаимноизгодно сътрудничество с нашата страна. Това отбеляза Президентът на Русия Владимир Путин в приветствието си към участниците и гостите на първия конгрес на Международното движение на Русофилите. Учредителният конгрес се откри днес в Москва. На събитието присъстваха представители на повече от 40 държави, включително САЩ и много европейски страни.

Исторически момент: Първият конгрес на Международното движение на русофилите се откри в Москва

Традициите на дружба и взаимно уважение, които свързват другите народи с нашия, според думите на президента на Русия са били запазени дори в най-резките преломи в историята.
Те са актуални и сега, въпреки антируската истерия, която се нагнетява на Запад. За същото говори и външният министър на Русия Сергей Лавров. Ръководителят на външното министерство взе участие в работата на конгреса.

Исторически момент: Първият конгрес на Международното движение на русофилите се откри в Москва

Вижте, сега в период на ожесточена хибридна война ние не принуждаваме никого да заема една или друга позиция. Страните от глобалния Юг, мнозинството в света, са в състояние да направят свои собствени заключения. Всички сме възрастни, нека не се опитваме да гледаме на никого с пренебрежение, както правят нашите западни колеги, като публично изискват от всички, включително от страните, представляващи най-древните велики цивилизации, да изпълняват техните заповеди. ( това за най-древните цивилизации е препратка към нашата България- бел.ред)
Това е разликата с това, в което сега се превръща западната цивилизация, която е обсебена от своето величие, своята изключителност и която наистина сега се бори не на живот, а на смърт, за да запази или да се опита да запази господствотона световна арена», каза Сергей Лавров.

Пример за такъв недружелюбен подход според думите на Лавров е насърчаването на инфраструктурата на НАТО в азиатския регион, както и създаването на блокови структури като съюза на Австралия, Великобритания и САЩ. И това, както отбеляза Сергей Лавров, може да се разглежда само като заявка за конфронтация за много години напред.

На събитието присъстват министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, ръководителят на Българско национално движение «Русофили» Николай Малинов, зам.-председателят на Световния руски народен съвет, председателят на дружество «Царьград» Константин Малофеев, актьорът и режисьор, специален представител на Русия МВнР за хуманитарни отношения със САЩ и Япония Стивън Сегал, общественици от около 40 страни по света.

Днес, в контекста на антируския санкционен натиск и русофобската пропагандна кампания на Запада, опитите за „отмяна“ на Русия и руската култура, в света нараства броят на онези, които не крият симпатии към страната ни. За много от тях Русия се превръща в истински „спасителен ковчег“, център на международно движение за справедлив световен ред, основан на многополярност и уважение към традиционните ценности на страните и народите. Свят, в който децата имат баща и майка, а не „родители № 1 и № 2“, където бракът е съюз на мъж и жена, а вярата в Бог и етнокултурната идентичност не са нещо, което трябва да бъде позорно скрит.

Очаквайте още подробности.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар