Историческото завръщане на САЩ в Космоса е факт (видео)

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

SpaceX успешно изстреля астронавтите Боб Бенкен и Дъг Хърли на борда на космическия кораб Crew Dragon и ракетата Falcon-9. По този начин САЩ успяха да изпратят американци в Космоса със собствени технологии и от родна земя за пръв път от 9 години.

Вижте снимки от изстрелването >> >> >>

SpaceX постигна изключителен успех за себе си като компания и за САЩ

Снимка: БТА/АР

Президентът Доналд Тръмп бе на ракетната площадка и наблюдаваше историческия старт. Това бе и първото извеждане на астронавти в орбита от частна компания.

Доналд Тръмп на ракетната площадка във Флорида

Снимка: БТА/АР

Първата степен на ракетата Falcon-9 успешна се приземи на платформа в океана. Приземяването на първата степен позволява съхранението на ценните двигатели и вече значително намали цените на полетите в Космоса.

Втората степен също се отдели успешно, след което астронавтите Боб Бенкен и Дъг Хърли се свързаха с наземния контрол и благодариха за безаварийния полет.

Астронавтите Хърли и Бенкен облякоха лъскавите си чернобели космически костюми с помощта на техници с черни маски, ръкавици и черни качулки, изглеждащи като нинджи.

Боб Бенкен и Дъг Хърли на борда на космическия кораб Crew Dragon

Снимка: SpaceX

Преди да тръгнат за площадката за изстрелване с високопроходим автомобил на Tesla, другата компания на Мъск, Бенкен показа прегръдка, отправена към 6-годишния му син Тео и го попита: “Ще слушаш ли мама, ще направиш ли живота й по-лесен?“. Хърли пък изпрати въздушна целувка на 10-годишния си син и съпругата си.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар