Италианец извърши най-голямата киберизмама в Европа за 120 млн. евро

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Италианските власти разкриха най-голямата до сега измама с криптовалута в Италия и в Европа и една от най-големите в света. За нея е обвинен 34-годишен италианец от провинцията на град Флоренция.

Измамата е в размер на 120 милиона евро и ощетени над 230 000 души по света. Обвиненият за това 34-годишен компютърен специалист с инициали Ф.Ф., който е притежател на италианската борсова интернет платформа за обмяна на криптовалута BITGRAIL.

След хакерска намеса, за което уведомява полицията, той е продължил да я ползва и да печели комисионни от това, ощетявайки инвеститорите.

Все още не са известни кои са хакерите и дали Ф.Ф. е бил техен съмишленик. Срещу него е повдигнато обвинение за компютърна измама, фалшив фалит и пране на пари.

От пощенска полиция, която работи по случая със специалните финансови служби и със съдействието на ФБР, определиха разкритието за “”световен крайъгълен камък в областта на разследванията на криптовалути, с уникално по рода си разследване с високо технологично въздействие”.

Обръща се внимание на гражданите да внимават с киберикономиката и криптовалутите, като са изложени на рискове и от компютърни измами.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар