Италианска медия: В България има само 1 арестуван министър, а според разследването досега задържаните трябваше да са поне 3

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поне четирима министри и шефът на Митниците в България, трябваше да са арестувани заради разследването за боклука свързан с италианската мафия.

Според италиански журналисти нещата с Нено Димов в България са само началото от разплитането на международна схема за пране на пари на италиански мафиоти, които с боклука са прекарвали и наркотици от Колумбия към България и други страни в Европа.

В схемата са забъркани няколко български министри и шефът на Митниците, който години наред си е затварял очите, че боклука пристига и се разтоварва в България без нужните за това транспортни документи.

Цели контейнери с боклук от Италия спокойно са пътували през цяла България и са стигали крайните си точки във фабрики и ТЕЦ ове, на които собствениците им в момента парадират, че са едни от най-богатите хора в България, но на никой от местните власти това не му прави впечатление, защото всички са някъде по веригата.

Според италианската прокуратура се очакват арести на още няколко министри в България във връзка с боклука, но от местната прокуратура се бавят, защото нямат достатъчно доказателства за връзките им с мафията. Според италианците Нено Димов е проговорил и е готов да стане защитен свидетел срещу останалите в групата, но засега от прокуратурата не са му предложили подходяща сделка и затова той не е дал точните данни с които да се разплете пъзела.

Има опасност за живота на Нено Димов според италианците, защото зад схемата с боклука седят няколко клана на италианската мафия, на които в момента българите дължат много пари.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар