Италия заби мощен шамар на САЩ: Анексирането на Крим е ЗАКОННО! Сензационно Интервю с министър Матео Салвини

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Италианският вътрешен министър Матео Салвини смята, че Русия е имала право да анексира Крим.

В отговор на въпрос в интервю за „Вашингтон пост“ Салвини казва, че се е провел референдум по въпроса.

След твърдение на интервюиращия, че референдумът е бил „фалшив“ министърът посочва: „Това е вашата гледна точка… Имаше референдум и 90% от хората гласуваха за връщането на Крим в Руската федерация“.

След това интервюиращият пита „какъв референдум бе това с руски войници там“, а Салвини отговаря: „Сравнете го с фалшивата революция в Украйна, която бе псевдореволюция, финансирана от чуждестранни сили – подобна на арабските революции. (бел.ред. – независими проверки не са открили доказателства за това твърдение, въпреки че то бе широко разпространявано, след като руски информационни източници го публикуваха). Има някои исторически руски зони с руска култура и традиции, които законно принадлежат на Руската федерация„.

Попитан защо Италия иска санкциите на ЕС срещу Русия заради анексията на Крим да бъдат вдигнати, Салвини отговаря, че те не са полезни и че според данните вредят на италианския износ.

По думите му Италия е несправедливо третирана от Европа и приема твърде много имигранти.

„През последните четири години сме приели 654 хил. мигранти, дошли по море. Много получиха политическо убежище. Днес има 170 хил. мигранти, настанени в хотели и чакащи случаите им да бъдат обработени“, допълва Салвини.

На въпрос какво трябва да се направи и дали европейските държави трябва да приемат повече мигранти той отговаря: „Не. Крайната цел е не да бъдат разпределяни мигрантите сред няколко европейски държави, а да им попречим да влизат в Европа и да тръгват от Африка. Трябва да се намесим в Африка.

Трябва да имаме „План Маршал“ за Африка, за да подобрим условията за живот в страните по произход“. Министърът отбелязва, че Европа е заделила 6 милиарда евро за Турция и само 500 милиона евро за Африка и борбата на Италия ще бъде да се харчи повече за Африка.

На въпрос за изборите за Европейски парламент следващата година Салвини коментира, че те ще бъдат изключително важни. „Европа винаги е била управлявана от споразумение между социалистически и демократични партии.

Искам да обединя партии, които да станат мнозинство в Европейския парламент – партии от Австрия, Холандия, Швеция, Франция, Германия, партии във всяка страна от ЕС“.

Министърът посочва, че за него думата „популизъм“ е комплимент.

„Ние се стремим към една различна Европа, в която всяка държава от ЕС да има свободата да решава собствените си икономически политики“. „Работим, за да променим Европа отвътре“, допълва министърът. Той продължава да е на мнение, че „еврото е било грешен експеримент. Но след като го има, трябва да подобрим условията му“.

На въпрос дали ще гони роми той посочва: „не италианците“. „Някои от тях имат италианско гражданство. Това не е етнически въпрос.

Има ромски лагер в Милано близо до моята къща. Те крадат и горят всичко“, допълва министърът.

Pod-lupa.eu

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар