Италия и Германия имат запаси от газ, достатъчни само за един зимен месец

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Италия и Германия успяха да натрупат запаси от газ само за един зимен месец. Без нови доставки от Русия икономиките на тези страни ще спрат, а жителите ще замръзнат.

Германските власти отказаха да сертифицират газопровода „Северен поток 2“, а неговият предшественик СП-1 беше спрян за годишния профилактичен ремонт преди два-три дни. Много европейски експерти не изключват идеята, че на фона на антируските санкции е възможно Москва направо да откаже да възобнови доставките .

Резервите от газ, с които в момента разполагат италианските и германските власти, ще позволят на страните да съществуват „в най-добрия случай един зимен месец“, заключиха анализаторите на рейтинговата агенция Moody’s . Курсът на ФРГ към постепенен отказ от руски въглеводороди ще доведе до икономическа стагнация и до колапс на бюджета на страната.

„Ако доставките от Русия не се възобновят след приключването на профилактиката на газопровода „Северен поток“ в края на юли, и без това високите цени на енергията ще се увеличат още повече“, заключават експертите.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар