Италия намалява срока на валидност на ваксинационните сертификати от 1 февруари

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Италианските власти променят срока на валидност на ваксинационните сертификати срещу COVID-19, считано от 1 февруари 2022 г., съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи /МВнР/.

По информация на посолството ни в Рим дигиталният COVID-19 сертификат за ваксинация вече ще бъде валиден документ за пътуване до Италия в рамките на 6 месеца след завършването на ваксинационния курс (поставянето на последната доза при еднодозовите или двудозовите ваксини) или 6 месеца след поставянето на бустерната доза.За българските граждани, които възнамеряват да пътуват до Италия след 1 февруари 2022 г., от външно министерство припомнят, че всички, които пристигат от страните от списък “C”, сред които е и България, трябва да представят отрицателен тест за COVID-19. Неваксинираните и непреболедувалите пътници подлежат на 5-дневна карантина.


Остава изискването за предварителна онлайн регистрация на пътника (Passenger Locator Form), като формулярът може да бъде попълнен на следния адрес: https://app.euplf.eu.

При нужда от съдействие българските граждани в Италия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Рим на следните телефони: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764, допълват от МВнР.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар