ИТН вече не е оръжие на Румен Радев, идеята на протеста за идеална държава няма да се сбъдне

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Намалява възможността да се състави кабинет с този мандат. Това мнозинство абдикира от своята политика. Трябва да се случи чудо, за да се изпълни този мандат.

Процесът на разрив между политическия елит и обществото се задълбочава”. Това заяви пред BGonAir политологът Цветанка Андреева. 

“Коалиция” вече не е мръсна дума. Големият проблем е в две посоки – ИТН вече не е оръжието на Румен Радев за “идеалната държава”, в която той държи властта. ИТН обаче също има план за тайна държава, който не допада на хората. ИТН взриви преговорите преди да са започнали. ИТН бяха обречени да се провалят, защото стартираха като популисти. Те тръгнаха да стават системни играчи и да преговарят с БСП. Ще видим дали ИТН не е поредният политически проект”, каза още Андреева.

“Големият въпрос е дали нови избори ще донесат нова енергия. Идеята на протеста за идеалната държава няма да се случи. Политиците обаче трябва да променят посланията си. Не може трети път да играят по този начин. Играта ще става по-интересна, защото предстоят президентски избори, в която ще е интересно партията на Слави Трифонов как ще участва и как ще бъде мобилизиран електоратът”, коментира Андреева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар