ИТН зове: Спрете с медийната кампания за реанимиране на COVID истерията

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отявленият противник на противоепидимечните мерки проф. Андрей Чорбанов от „Има такъв народ“ призова здравните власти и медиите да спрат с „масираната, еднопосочна кампания за реанимиране и ребрандиране на COVID истерията“. 

„С тревога и безпокойство наблюдаваме опитите на здравните власти в страната, горещо подпомагани от масирана еднопосочна медийна кампания за реанимиране и ребрандиране на COVID истерията, че новите подварианти на Омикрон са значително по-вирулентни“, заяви той.

По думите на Чорбанов е факт много лекото протичане на инфекцията, като при огромна част от хората е безсимптомно, правещо вируса нереалистично опасен за общественото здраве.

„Внушенията, че е необходимо спешно въвеждане на ограничения и носене на маски на обществени места ще доведе до силно ескалиране на общественото недоволство, базирано на ясното несъответствие на тези мерки с реалната тежест на протичане на инфекцията при подобен брой случаи“, заяви депутатът от ИТН.

От ИТН настояват здравните власти да положат усилия върху адекватното лечение на пациентите при актуализиране на протоколите за терапия, както и за информиране на рисковите групи как да се предпазят от евентуално заразяване – вместо „въвеждане на повсеместни ограничения от всякакъв характер“.

Според Андрей Чорбанов медийните внушения в полза на въвеждането на мерки ще усложнят излишно и без това сложната ситуация.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар