ИТН и ДПС с общо предложение – искат комисия да проверява Буджака

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
ДПС и “Има такъв народ” внесоха общо предложение – за създаване на анкетна комисия, която да проверява Буджака. Предложението е било депозирано в деловодството на Народното събрание вчера. В същото време от ГЕРБ оттеглиха своя проект за създаване на същата комисия.

Идеята за създаването на парламентарна комисия за Буджака дойде от ДПС, които поискаха с еднакъв аршин да се подходи спрямо местността край Созопол и лятната резиденция на Ахмед Доган край “Росенец”. Темата бе повдигната в отговор на вече създадената комисия за “Росенец” по инициатива на “Демократична България”. Искането за проверката на имотите на Буджака обаче бе отхвърлено с мотива, че предметът на комисията “Росенец” ще се разводни, ако в нея попаднат повече теми.

 

Политическите сили тогава обявиха, че ще гласуват “за”, ако ДПС направи предложение за отделна комисия.

 

Движението започна консултации с парламентарните групи, за да се съберат нужните подписи за внасяне на искането. Нужни са най-малко 48 представители. Такова искане внесоха и от ГЕРБ, чиито депутати са напълно достатъчни. Впоследствие обаче го оттеглиха с мотив, че не искат да има интерпретации за договорки и общи действия между ГЕРБ и ДПС.

 

Междувременно се оказа, че съвместно предложение е внесено от страна на Движението за права и свободи и “Има такъв народ”. зам.-председателят на парламента Виктория Василева коментира пред “Свободна Европа”, че от “Демократична България” са запознати и “нямат нищо против”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар