ИТН: Кирил Петков еднолично създава корупционна среда в МРРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кирил Петков еднолично създава корупционна среда в МРРБ. Това каза председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов по време на брифинг в парламента. По думите му Петков се опитва да овладее МРРБ и практически вече го е направил.

„Знаете, в МРРБ има пари за строителство на инфраструктура и ВиК и целта е да се овладеят паричните потоци“, заяви шефът на ПГ на ИТН.

„Кирил Петков уволни всички зам.-министри в Министерство на регионалното развитие и сложи двама негови човека, на които е дал правомощията да управляват паричните потоци. Как е направено това?“, заяви Йорданов.

Той поясни, че Кирил Петков е издал абсолютно незаконна заповед, в която забранява в МРРБ и подресорните фирми да се плащат суми над 900 млн. лв. без специално одобрение на правителството.

Йорданов уточни, че в тази заповед е разписано, че тези пари трябва да бъдат одобрени от Министерски съвет и от новоназначените заместник-министри.Йорданов заяви, че става въпрос за абсолютно незаконно решение на Кирил Петков, за което МРРБ е пуснало жалба.

„Това излиза извън конституционните правомощия на министър-председателя. Недопустимо е правителството да се разпорежда как се извършват плащания от държавни дружества, които си имат органи на управление“, заяви още той.

Тошко Йорданов изнесе в кои фирми е бил един от новоназначените заместник-министрите Александър Стоянов.

„Когато някой говори за корупция и за задкулисие, дали не е точно той човекът, който го прави. Бившият премиер назначава хора със съмнително минало, назначава да разрешават плащания в нарушения на закона и създава прекрасна корупционна среда“, добави още той.

 

Източник: „Епицентър“

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар