ИТН: Не искаме да подписваме споразумения за кабинета

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тежката дума, моралът и достойнството са по-важни от един подпис. Така депутатът на Слави Трифонов (ИТН) Станислав Балабанов обясни защо партията няма намерение да подписва споразумения с никого за подкрепа за кабинета на проектопремиера Пламен Николов.

Становището против споразумение идва на фона на твърдото мнение, изразено вчера от пленума на БСП, че такова е крайно необходимо. 

В кулоарите на парламента той коментира: “Чакаме всички да се лишат от емоциите си и да постъпят практично. Какво значи чакате ли ги? Тук сме в най-представителната сграда, ако някой иска да разговаря, да заповяда. Постигнато е съгласие по най-важните теми”.

По думите му е важно да има кабинет, но ако не срещнели подкрепа за него, вероятно се тръгвало към нови избори. Надяваме се на яснота още тези дни за първия мандат, добави той.

“Има ясни приоритети, какво означава подписът? Най-много разчитаме на подкрепа от ДБ и ИБГНИ. Да не стане после така, че да се чудят кой спря идеята за промяна”, отсече Балабанов. Той не коментира дали ИТН биха подкрепили евентуално продължение на състава на служебното правителство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар