ИТН не искат да управляват, готвят зрелищно политическо самоубийство

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Имаме въпроси, на които търсим отговор от ИТН, но те не ни ги дават високомерно, тъй като имат проблем да си общуват с всички нас, българските граждани. За съжаление, спряха и през тяхната телевизия да си общуват. Сърдитите са, че питаме, че не им вярваме. Нормално е да не им вярваме“, заяви политологът Любомир Стефанов в студиото на “Денят ON AIR”.

“ИТН влязоха в цялата тази политическа конфигурация с лъжа – те излъгаха за Петър Илиев, че не е предложен за премиер. Всички казаха, че е предложен и обсъждан, а след това и Тошко Йорданов си призна. По такъв дребен въпрос ти си позволяваш да лъжеш брутално, публично… На първия завой ти ще излъжеш за друго нещо“, посочи журналистът Валерия Велева.

Велева припомни, че по време на анти-правителствените протести от миналата година е имало много млади хора, които са се “срамували” от правителството на Бойко Борисов. Според нея същите тези млади хора трябва да бъдат попитани дали се срамуват от кандидат-министрите на ИТН.

 

“Имаме министър (Силвия Бакърджиева, бел. ред.), чийто съпруг излежава присъда; имаме вицепремиер (Петър Илиев, бел. ред.), който е обвинен в плагиатство… Те много провокативно и брутално ни го набиват в очите и ни казват няма значение какво мислите за него – той ще бъде“, изтъкна журналистът.

Според Любомир Стефанов, Слави Трифонов и партията не искат предложеното правителство да “мине”.

“Начина, по който правят нещата или си представят, че ги правят, от ИТН – всичко е много бутафорно. Останал съм с впечатлението, че те всячески правят всевъзможни ходове да не мине тяхното правителство и да не са виновни за провала, който следва. Прилича това на зрелищно и публично самоубийство. Да кажат “самоубиха ни” после”, коментира политологът.

 

“Всичко това, което правят, няма нормална логика… Всичко това е театър на абсурда. Ние живеем в него благодарение на това, че четирима сценаристи и техният лидер въртят държавата на пръста си. Дотам е стигнала ситуацията в България, благодарение на това, че те са избрани на тези места от техните почитатели на тяхното шоу”, добави Велева пред Bulgaria ON AIR.

 

Тя е уверена, че “отиваме на избори 2 в 1 наесен”.

“Притеснява ме, че ИТН продължава една тенденция на много българска изначална черта на правене на отношения: липса на всякаква идеологичност и наличност на неприязън. “Не ми харесва, защото си много ляв, ще правя актуализация на бюджета”. Всичко е 1-во л. ед. ч. Това не е политическо, по този начин стигаме до задънена уличка“, категоричен Стефанов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар