ИТН: Омаскарихте се! Ние сме кауза, която ще бъде жива, време е някой да изхвърли боклука

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Има такъв народ” излезе с кратка декларация в парламента, докато председателският съвет ще опита от втори опит да реши казуса с гласуването на оттегления от тях кабинет. Тя обаче този път не беше представена от председателя на парламентарната група Тошко Ѝорданов, а от заместничката му Виктория Василева.

“От няколко месеца всички ни дават уроци по парламентаризъм. Твърдят, че знаят кое как се прави. Те били вещи в тази работа. Нека да ви кажем как ние видяхме парламентаризма в последните 2 седмици. Той се изразява в това да говорят едно пред парламентарната ни група, друго пред медиите, трето пред групите си. Парламентаризмът се изразява в репликата: Обещайте му нещо на Христо, после няма да го изпълните. Свежда се до: Моля ви, направете нещо, защото в следващия парламент няма да влезем.

Парламентаризмът е реплика от типа: Махнете този. Сложете който и да е, само махнете този. Парламентаризмът е готовност на един човек да се жертва за министър, само дето никой не го е канил. Това е техният парламентаризъм, но не е нашият. И никога няма да бъде. За тях е нахалство, че предложихме правителство с 65 народни представители. Не беше ли нахалство от тяхна страна в 45-ия парламент, когато бяхме 51, да ни умоляват със сълзи на очи да направим правителство, и то без условия. Защото се страхуваха от избори”, изчете Василева.

И продължи:

Ние просто сме честни и истински. Не се крием зад лицемерни усмивки и кухи фрази. Очевидно е, че не са свикнали на такъв език и такова поведение. Свикнали са всичко да се урежда с шушукане по ъглите в Народното събрание за предварителното договаряне на порциите.  Никога истински не са искали разговор за политики. Някои от тях го доказаха с формалното си участие в експертните групи. Това беше прикритие, което целеше да проправи път към постове и влияния. През цялото време очакваха другия разговор – кои министерства ще получат и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха. И няма да го получат от ИТН”, добави депутатката от ИТН.

Никога не са искали споразумение с ИТН. Доказаха го всички с взаимоизключващите се изисквания, които поставиха. Христо Иванов няма да се подпише под едно споразумение с Мая Манолова. Мая Манолова не иска да се подпише под едно споразумение с “БСП за България”. “БСП за България” не приема споразумение, подписано само от партиите на протеста. Всички заедно няма да подпишат общо споразумение и ако чуят дори за подписано двустранно такова, се оттеглят. Страхотен парламентаризъм, дами и господа! Поздравления!.

“Колкото и да обикалят по телевизионните студиа, няма как да изтрият срама от лицата си. Само се забелязва как все повече им пресъхват гласчетата заради хилядите изречени неистини. Безпомощни са да обяснят и оправдаят лицемерието си. В последното издание на “Панорама” по БНТ г-жа Дончева каза: “Аз не съм изненадана от нищо. Най-малко съм изненадана от българския народ. Той е склонен да взима странни решения, екстремални, абсолютно скарани със здравия разум. Лидерите няма нужда да водят честна кампания. Няма кой да повярва на честна кампания. Няма кой да повярва на честна кампания.” Повтори го два пъти, да не би някой да не го е чул. Искам да кажа на г-жа Дончева, че има кой да повярва на честна кампания и тя ще разбере съвсем скоро. Ако за всички тях това е политиката, нас не ни бройте за политици. Ние ще си останем хора, които виждат, чуват и най-важното – си държат на думата”.

“Накрая искам да благодаря на всички, които се обединиха в омразата си към истината. Благодарение на безпрецедентните атаки и натиск, които понесохме от всички страни от няколко седмици, структурите на ИТН са още по-единни и решителни. Много са ни подценили, ако са смятали да ни пречупят психически, да ни увиват и омаскарят. Омаскарихте себе си! ИТН е кауза, която е много по-голяма от мен и моите колеги, и тя ще бъде жива. Време е някой да изхвърли боклука!”, завърши декларацията.

От партията отказаха да отговарят на въпроси. Вижте цялото им изявление:

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар