ИТН представя проектокабинета си и пред ДБ, Христо Иванов не участва в срещата

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Номинираният за премиер от “Има такъв народ” (ИТН) Пламен Николов и зам.-председателите на партията започнаха срещата си с представители на “Демократична България” (ДБ), пред които представят състава и структурата на втория си проектокабинет. В нея участват зам.-председателите на парламентарната група на десните – Владислав Панев и Цецка Бачкова, съпредседателите на коалицията, сред които Христо Иванов, не дойдоха. Все още не е ясно дали това е знак, че няма да подкрепят правителството.

По-рано от формацията на Слави Трифонов разговаряха с “Изправи се БГ! Ние идваме!”. След кратката среща Мая Манолова заяви лаконично:

“Чухме имената за кандидатите за министри, ще ги обсъдим в парламентарната група”.

На въпрос кога ще решат дали ще дадат подкрепата си, тя отговори само, че ще е преди завършването на парламентарната процедура. Според неофициални източници от ИТН не са им предложили споразумение, каквото те, както и ДБ, искат, за да подкрепят правителството.

Филип Станев и Станислав Балабанов от ИТН пък заявиха, че ще говорят, след като приключат разговорите с всички поканени парламентарни групи.

По-късно днес предстои среща и с БСП. Както е известно, този път покана нямаше и към ДПС, освен към ГЕРБ.

Имената обаче вече изтекоха неофициално в медиите.

Самият Пламен Николов заяви преди започването на разговорите, че има шанс да бъде съставено правителство. Той уточни, че цялата парламентарна група на ИТН е участвала в съставянето на кабинета и обяви, че до края на деня имената на министрите ще станат ясни.

“Нали трябва първо с нашите партньори (да обсъдим – бел. ред.). Ще го направим по начина, по който трябва да бъде, по най-добрия начин. С нашите партньори ще говорим и след това с вас. Ще произведем новина”, заяви той.

И подчерта, че е подбирал министрите в евентуалния си бъдещ кабинет до 12 часа. След което показа пред журналисти дипломите си за завършените степени на образование, както и дисертацията си.

Очаквайте подробности…

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар