Никола Минчев: Ако оставката на Стефан Янев дойде в НС, ще я разгледаме

ИТН събра достатъчно подкрепа за оставката на Никола Минчев като председател на НС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Искането на „Има такъв народ“ за оставка на председателя на Народното събрание Никола Минчев получи подкрепата на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

Това стана ясно от внесеното в деловодството на парламента проекторешение, подписано от общо 120 народни представители от четирите политически формации.

Оставката на Минчев ще бъде приета, ако повече от половината присъстващи депутати в залата гласуват „за“.

От това следва, че най-вероятно когато дойде време проектът на решение да се гласува в пленарната зала, той ще събере достатъчно голяма подкрепа и така Никола Минчев ще бъде принуден да напусне председателския пост.

Според ИТН Никола Минчев е ползван „като бутон“, когато има нещо, което управляващите не искат да обсъждат – като т.нар. „двойна външна политика“, водена от правителството по отношение на Северна Македония.

Според Мустафа Карадайъ Минчев редовно пречи на ДПС да задават своите въпроси към вътрешния министър Бойко Рашков. От няколко месеца при всеки парламентарен контрол ДПС задават по поне 60 въпроса – всичките за едно и също – сигнали за „безпрецедентен натиск“ по време на изборите 2 в 1 през ноември 2021 г.

Ако Никола Минчев напусне поста си на председател на Народното събрание, ще се върне на депутатското си място – като представител на „Продължаваме промяната“.

Най-вероятно гласуването за неговата оставка ще бъде точка първа в програмата на парламента за утре.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар