ИТН събуха гащите: Склонни сме да говорим отново с бившите си коалиционни партньори

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Решение на вашата партия е да напусне правителството, затова е важно да споделите каква е вашата позиция за усилията да се състави правителство в рамките на това Народно събрание и дали поддържате още червени линии и имате ли имена по така наречения забранителен списък по отношение на някои партии“, заяви в началото на консултациите с ИТН Румен Радев.

Тошко Йорданов отбеляза, че точно Радев знае най-добре, че коалиционния им партньор е нарушил споразумението след решение на КСНС. „Ние винаги сме смятали, че политическите обещания трябва да се спазват, както и че националните интереси са над всичко независимо от ангажиментите дадени пред други държави“, допълни Йорданов.

Той отчете, че биха говорили отново със същите партии от вече разпадналата се коалиция, но да няма раздаване на заповеди, а партньорство. Той отчете, че именно благодарение на Кирил Петков и Асен Василев се е разпаднала коалицията и призова за експертен кабинет.

„Ние сме отворени за диалог с бившите си коалиционни партньори“, допълни още Йорданов.

На въпрос, ако третия мандат бъде даден на ИТН дали са склонни премиер да бъде от друга политическа сила, Йорданов подчерта, че нямат амбиции да „тикат някой напред само защото е от ИТН“, като допълни, че са готови да подкрепят премиер от друга политическа сила.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар