Ицо Хазарта бие Борисов и Нинова в лидерската битка в 25 МИР

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Продължаваме промяната“ печели лидерската битка в 25-и многомандатен избирателен район в София при 11,3% обработени протоколи от ЦИК

Водач на листата на новата коалиция е рапърът Христо Петров по прякор Ицо Хазарта, който печели с 31.57% от гласовете.

Бойко Борисов, който традиционно води листата ГЕРБ в 25 МИР, е втори като взима 27% от гласовете.

Най-голям срив в сравнение с миналите избори бележат от „Демократична България“, които засега се нареждат трети с 9,89%. Водач на тяхната листа е Елисавета Белобрадова.

На четвърто място е листата на БСП с водач Корнелия Нинова, която получава 9.1%. На пето и шесто място в района са „Има такъв народ“ със 7.9% и „Възраждане“ с 5.9%.

Водач на листата на „Има такъв народ“ е юристът с опит в сферата защита на конкуренцията Андрей Михайлов, а на „Възраждане“ – лидерът на партията Костадин Костадинов.

25 МИР е най-големият многомандатен избирателен район в София, в който се намира в „Люлин“ и Банкя, и в който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов най-често печели.

В зала „Арена Армеец“ нощта премина спокойно. Малко след 20 часа в неделя резултатите от стотици секции се събраха в „Арена Армеец“. Въпреки че вотът беше 2 в 1, сериозни проблеми липсваха.

Първите документи предадоха мобилните секции. Веднага след това започна и обработването на секциите от училищата.

Преброяването на 100% от отрязъците и вотът 2 в 1 забавя процеса с няколко часа.

„Сигналите само в 23 Районна избирателна комисия за непредадени разписки са близо 100“, съобщи секретарят на 23 РИК-София Полина Витанова.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар