И депутатите да получават само по 24 лева на ден предлага Манолова – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според лидера на гражданското движение “Изправи се. БГ” Мая Манолова основното, което притеснява хората в момента, е COVID заразата и ниските доходи. “Проблемът не е толкова в строгостта на взетите мерки срещу разпространението на вируса, по-скоро е в ниските компенсации“, подчерта тя.

“Хората, чиито бизнеси ще бъдат затворени или ще останат в неплатен отпуск, не са адекватно компенсирани – 24 лева на ден е твърде ниска сума. Бизнесът е безкрайно притеснен, защото компенсациите, които бяха обещани още при първата вълна на COVID, не са стигнали до него… Реално до бизнеса са стигнали 173 млн. лева”, коментира Манолова пред БНТ. Според нея солидарност в обществото няма – управляващите призовават “заедно да наложим локдаун, но тежестите на кризата да бъдат поети от обикновените хора и бизнеса”.

Депутатите не си пипнаха заплатите. Аз предлагам, ако заедно ще налагаме мерките, и те да получават по 24 лева на ден, а партиите да се откажат от своите субсидии. Това би било справедливо”, посочи тя Манолова.

На въпрос на водещия за мнението на председателя на ДСБ, че Манолова и Слави Трифонов са естествени партньори в едно обединение срещу Борисов, Манолова потвърди, че се водят преговори за широко обединение между Гражданската платформа “Изправи се.БГ”, партията на Слави Трифонов, десни субекти, Отровното трио и Демократична България срещу Борисов

Тя призова президента Румен Радев да насрочи дата на парламентарните избори, за да “се прекратят опитите на Борисов и ГЕРБ да останат още един ден, един месец и едно извънредно положение на власт”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар