И днес имат повод да почерпят…

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Декемврийските празници днес продължават с почит към свети пророк Данаил. На 17 декември Православната църква почита светеца, чието име е свързано с вавилонския цар Навуходоносор. Той сънувал загадъчен сън, който много го смутил, но когато се събудил, забравил какво точно е сънувал.

За да премахне тежкото впечатление, което оставил сънят у него, царят повикал при себе си халдейските учени и сънотълкуватели, за да му разтълкуват значението. Никой не могъл да се справи и тогава царят се разгневил и осъдил всички вавилонски мъдреци. Застрашен от такава участ бил и Даниил заедно с други трима – Ананий, Азарий и Мисаил. Пророкът помолил царя да им даде няколко дни отсрочка, надявайки се на Бога, да им помогне с разтълкуването на съня. Бог чул молитвата на Даниил и насън им открил всичко, което трябвало да знаят.

Според народния календар в деня на пророк Свети Даниил празнуват всички жени, които скоро са раждали или ще раждат. Повод да почерпят имат и тези, които имат малки деца. Месят се питки и отново се раздават, за да е плодовита годината.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар