Кирил Петков лъжа

И Киро Лъжата ни успокоява за отровното украинско зърно

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не е вярно, че вдигането на забраната за внос на украинско зърно ще доведе до спад в цената за българските производители. Това коментира пред журналисти съпредседателят на парламентарната група (ПГ) „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков, пише БТА.

Днес Народното събрание се очаква да разгледа проект на решение, според което България не подкрепя продължаването след 15 септември 2023 г. на извънредната мярка за забрана на внос на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна. Проекторешението е с вносители Делян Пеевски (ДПС), Кирил Петков (ПП-ДБ), Атанас Атанасов (ПП-ДБ)

Петков коментира, че е най-добре разлика в транспортните разходи да влиза в българските производители. Знаете, че България е третият най-голям износител на олио в света. Защо да няма по-голямо конкурентно предимство, коментира Петков.

Не трябва да говорим за или против Украйна, трябва да говорим за икономическите ефекти за България, заяви Петков и допълни, че с предложеното проекторешение, се опитват да разрешат най-големия проблем с инфлацията на храните у нас.

Относно информацията, изнесена от Корнелия Нинова, че министърът на земеделието не е запознат с това проекторешение, Петков посочи, че подобна мярка е дискутирана на оперативно заседание в Министерския съвет. Аз лично говорих и тази сутрин с министъра на земеделието, неговите аргументи са за зърнения сектор, коментира Петков, след което допълни, че това е най-субсидираният сектор.

Ние слагаме в момента тежестта върху потребителите и на целия български народ, вместо да се фокусираме върху един сектор, който е най-подпомаганият сектор – земеделието, добави той.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар