И “Лъвов мост” се напука… Виновна била “тежестта на лъвовете”…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В асфалта на емблематичното столично кръстовище Лъвов мост зейнаха пукнатини. Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни пред bTV, че е наредила проверка.

Пукнатините са най-вероятно повърхностни, видя “Сега”.  На места са дълбоки, а на места асфалтът се е цепнал двойно. Интересното е, че такива дълбоки пукнатини има на четирите места, на които кръговото на “Лъвов мост” се свързва с бул. “Сливница”. Има една пукнатина към бул. “Мария Луиза”.

“Само 3 седмици, след като третият лъч на метрото се счупи по вина на Перловската река, днес Лъвов мост се счупи”, шегуват се хората в социалните мрежи.

А главният архитект коментира:  “Вероятната причина е тежестта на стоящите статуи на лъвовете”…
През 2014 г. Лъвов мост бе основно ремонтиран, като бе изградена естакада. По изчисленията на общината преди ремонта оттам минават 60 000 превозни средства между 7.30 ч. и 19.30 ч. След изпълнението на проекта се очакваше половината автомобили да минават по бул. “Сливница” и около 28 000 автомобила да преминават през кръговото.
В последните дни и Пловдив имаше казус с напукан мост – Бетонния мост. “Решението е ремонт, няма опасност за пешеходния подход към моста, нито за самото съоръжение. Не ми харесва състоянието на моста. След пробива под Централна гара тази пътна връзка ще бъде изградена наново, а дотогава няма проблеми за движението. В най-скоро време ще бъде направен ремонт – при първа възможност, когато се стопли времето. Строен е през 1981 година и оттогава не му е правен ремонт. Ще бъдат обследвани всички подобни съоръжения в Пловдив”, каза кметът Здравко Димитров, цитиран от Plovdiv24.bg.

 

Източник: Сега

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар