Бойко Борисов Мафия пури

И областният управител на Смолян разказа за ГЕРБ-натиск върху избиратели

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

И областният управител на Смолян Стефан Сабрутев разказа за предизборен натиск върху граждани да гласуват за мутрогрупировката ГЕРБ.

„Ежедневно при нас постъпват сигнали от различни краища на областта за натиск и за използване на служебно положение на различни държавни служители“, каза пред Нова тв Сабрутев, след като преди ден за оказван натиск върху избиратели преди ден заговори вътрешният министър Бойко Рашков.

Сега Сабрутев даде и конкретен пример. „Държавен служител притиска и заплашва свои подчинени или ползватели на услугата, че ако дадена партия не е на власт, те няма да получат дадената услуга“, посочи областният управител.

„Знаете, че в Смолят дървата са важен фактор за отопление за зимата, особено в малките населени места. Хората обаче получават информация, че ако дадена политическа сила не е на власт, те повече няма да получават дърва. Общественото мнение се манипулира и хората са притискани по този начин“, допълни той.

„Това не е купуване на гласове, но живеещите в едно малко населено място се притесняват и ги е страх. Това не се случва за първи път от тези избори. То се случва по принцип през последните години на всички избори“, каза Сабрутев.

По думите му случващото се доказва трудно, защото хората не искат да говорят и ги е страх, но въпреки това подават сигнали.

„Извършва се проверка по тях и когато дойде време се уведомяват и органите на реда“, посочи областният управител на Смолян.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар