И протестиращи, и синдикати не уважиха срещата при премиера Денков – Енергетика – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

И протестиращи, и синдикати не уважиха срещата при премиера Денков

стоп кадър/БНТ

Президентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов отиде при протестиращите миньори на блокадата на АМ “Тракия”, съобщи БНТ.Той им благодари за действията и ги окуражи да продължат.


Манолов разказа как е отказал пред премиера да присъства на организираната среща в Министерския съвет днес следобед и изрази съмнение в цифрите на финансовите стимули, които се предлагат от правителството за заетите в бранша.

Манолов отхвърли обвиненията, че протестът се политизира и коментира, че ефективните стачни действия са много вероятна възможност.

Заради неразбирателство между протестиращите Проходът на републиката остава затворен. Слушатели на БНР съобщиха, че все още не е освободено движението там.

По-рано полиция и протестиращи енергетици се договориха да пропускат превозни средства след 16 часа, но преди минути полиция все още отклоняваше автомобили. Очаква се блокадата да бъде вдигната до 20 часа днес.

Остава блокирано движението на магистрала “Тракия” при Стара Загора.

Никой от протестиращите енергетици и миньори, нито от синдикатите не отиде на срещата с премиера Николай Денков в Министерския съвет. Министърът на енергетиката Румен Радев влезе с екипа си в сградата и каза, че се надява срещата да се състои.

По-рано протестиращите, както и синдикатите, заявиха, че очакват представители на властта на място, при блокадите, и че няма да отидат в Министерския съвет.

КНСБ няма да участва в преговорите за въглищните региони при премиера. Това стана ясно от официална позиция, разпространена на интернет страницата на синдиката.

“Президентът на КНСБ, лидерите на миньорската и енергийната федерации към конфедерацията не приемат отправената покана от премиера акад. Николай Денков за преговори този следобед. Причината е ясно изразеният отказ от страна на протестиращите миньори и енергетици за разговори при премиера днес, 1 октомври, се казва в позицията.

 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар