И сградата на Министерски съвет отнесе яйца и домати – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

И сградата на Министерски съвет отнесе яйца и домати

Facebook/Отровното трио

Яйца и домати полетяха към сградата на Министерски съвет в 31-я ден на протеста в София, предаде репортер на БГНЕС.

Жена с вувузел започна да танцува сама хоро сред разбитите яйца и домати. Полицията се опита да я отстрани, но не успя и тя продължи протестното си хоро.

Дъждът не спря протестиращите – те са тук със знамена, вувузели, свирки и чадъри. По време на бурята дърво се пречупи от силния вятър на площада пред президентството. Няма пострадали, а екип на аварийното звено на Столична община отстрани падналия клон от жълтите павета.

Един от неформалните лидери на протеста – Арман Бабикян за пореден път каза, че са подслушвани от властта. Като доказателство посочи, че по-рано днес е разговарял с другите двама членове на “отровното трио” за възможността по-рано днес протестиращи да затворят магистрала “Марица” към Турция.

След този разговор, който “не е подслушван”, се забелязва повишена концентрация на полицаи по магистралата, заяви Бабикян.

В страницата си във Фейсбук “отровното трио” е препоръчало на водачите на автомобили да не предприемат пътувания към Турция.

Протестиращите се преместиха на Орлов мост, който е наричан от тях Орлов град. Скандират “Оставка”, разпънаха и нова палатка.

Има и кофа на творчеството, на която пише “Бойко Off”, има снимки от едната страна  на кофата на мъжа, нападнал журналистката Полина Паунова по време на събитието на ГЕРБ, от другата страна на кофата са двамата пиари на ГЕРБ Севдалина Арнаудова и Никола Николов. “Ние оставаме в България, емигрирайте вие. Оставка!” – гласи надпис, който е закачен на стойка за колела. Протестиращи са укрепили своя палатков лагер с контейнери.

От снощи на трите възлови кръстовища са издигнати палаткови лагери, а движението е блокирано от пейки, палети и контейнери за боклук. Протестиращите отново настояват за оставката на правителството и на главния прокурор.

По-рано днес от СДВР заявиха, че блокадите отново ще бъдат премахнати. Отговорността ще се носи от нарушителите на закона. Законът е един за всички. Това каза директорът на СДВР главен комисар Георги Хаджиев. Той подчерта, че за униформените това не е война, както е за протестиращите и няма да позволят протестиращите да окървавят демонстрацията.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар