И синдикатите на щурм да спасяват Бойко… Д.Манолов: Простестите в страната са кухи и привидни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Протестите в страната са в по-голяма степен привидни, отколкото заредени с автентична гражданска енергия.

Това заяви в сутрешния блок на Българската национална телевизия (БНТ) Димитър Манолов, президентът на синдиката КТ „Подкрепа“. Той също така добави, че протестиращите формулират твърде широки искания към управляващите.

„Не можем да живеем нормално“ е твърде общо оплакване, а при ниска заплата се протестира пред работодателя.
Тези неща се борят по този начин. Този протест няма адресат. Кой ще ви повиши заплатата, ако не конкретният работодател? Много по-лесно и автентично е да му затвориш фабриката“, каза Манолов.
Лидерът на КТ „Подкрепа“ обясни, че ако синдикатите свалят правителството, ще направят услуга на неговите противници, но не и на тези, които са гласували за партиите в управляващата коалиция. Именно затова ролята на синдикатите не е да свалят властта, а да се борят за по-добри социални политики – примерно нощният труд да е по-скъпо платен.
„За протестите има всякакви хипотези – дори участие на външни сили или да са организирани от самите управляващи, за да имат повод да подадат оставка. Автентичност не се вижда“, добави Манолов.
По думите му протестите на майките на деца с увреждания, които искаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, обаче са били автентични. Въпреки това председателят на НФСБ едва ли е подал оставка като вицепремиер заради общественото недоволство, а въпросът по-скоро е бил вътрешнопартиен, смята президентът на КТ „Подкрепа“.
Източник: Нюз България

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “И синдикатите на щурм да спасяват Бойко… Д.Манолов: Простестите в страната са кухи и привидни

  • Още ли има синдикати в България и кой членува в тях и кого защитават работещи или работодатели или май май властимащи…

Вашият коментар