И Стефан Янев скочи на Трифонов: Недопустимо е да отказваш политическо взаимодействие

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Недопустимо е в една демокрация политическа сила да отказва да комуникира с избирателите си. Това е признак не само на ниска политическа култура, но и на тотално неразбиране на политиката като процес, поведение и действие. Недопустимо е да отказваш и отричаш политическо взаимодействие, да пренебрегваш базови принципи в това отношение“.

 

Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният премиер ген. Стефан Янев.

 

Според него в момента няма ясна политическа визия какво трябва да се случи. Той настоя за ефективно и устойчиво парламентарно мнозинство, което има капацитет да изработва и прилага решения по ключови национални приоритети.

 

Резултатите от изборите са автентични и отразяват вота на избирателите, както трябва да бъде в една демокрация. Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният премиер ген. Стефан Янев, предаде Агенция „Фокус“.

„Мисля, че българските граждани оценяват нашите усилия, а тяхната оценка е най-важна за нас. Тя е реалното мерило за това дали сме се справили и дали сме свършили работата си“, отбеляза служебният министър-председател.

Той изказа благодарност към всички отговорни институции: правителството и по-специално органите на МВР и служителите на МВнР, ЦИК и всички останали структури и длъжностни лица, които са били ангажирани с подготовката и провеждането на изборите.

 

„Благодаря им за ефективната работа и усилията, които вложиха така, че да имаме честни , свободни и прозрачни избори. Смятам, че до голяма степен успяхме да изпълним основните си задачи в това отношение и да опровергаем основните страхове и критики, свързан с машинни вот“, допълни Стефан Янев, като отчете, че изборният ден е преминал спокойно с минимум напрежение и констатирани проблеми.

Служебният премиер допълни, че са били осигурени и нормални условия за работа на секционните избирателни комисии.

 

„Правоохранителните органи действаха решително и ефективно за предотвратяване на купуване на гласове и опитите за манипулиране и компрометиране на изборния процес“, добави Стефан Янев.

 

Служебният премиер отбеляза и обезпокоителни явления в изборния процес, сред които ниската избирателна активност.

„Тя едва ли се дължи само на обстоятелството, че вотът се проведе през лятото. Нееднократно съм заявявал, че политическата апатия е опасно явление и политическите партии трябва да работят повече, за да ангажират българските граждани към участие в демократичния процес. Ако политическите сили бяха вложили всички тези усилия, които насочиха в критика към служебното правителство, може би щяхме да имаме по-смислен политически дебат в предизборния период и респективно повече хора щяха да излязат да гласуват“, посочи ген. Стефан Янев.

Според него част от политическите сили са отказали изобщо да говорят с хората.

Недопустимо е в една демокрация политическа сила да отказва да комуникира с избирателите си. Това е признак не само на ниска политическа култура, но и на тотално неразбиране на политиката като процес, поведение и действие. Недопустимо е да отказваш и отричаш политическо взаимодействие, да пренебрегваш базов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар