Тагарев

И Тагарев иска да вилнее в „Пирогов“ като съветника му

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Военният министър настоява за проверка как е излязла информация

На ход е здравният министър да защити лекарите и сестрите от института

Нужно е Министерство на истината

Вместо да бие шута на наглия си съветник Мустафа Емин, военният министър Тодор Тагарев поиска да се проверява как информацията за “подвизите” на неговия служител е стигнала до фейсбук.

Днес бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов публикува във фейсбук писмо, с което Тагарев настоява колегата му от здравеопазването проф. Христо Хинков да възложи проверка в “Пирогов”, която да отговори на серия въпроси за изясняване как е изтекла информация в официалната фейсбук страницата на института.

Писмото на Тагарев до здравния министър, в което настоява за проверка в “Пирогов”.

Между другото – още на 29 август, когато стана известно как Емин е искал да извадят от противошокова зала друго дете, за да вкарат неговото, във фейсбук излезе и позиция на института: “Болница “Пирогов” е обслужвала и продължава да обслужва всеки преминал прага ѝ пациент по установени, важащи за всички, медицински правила. Всяка форма на агресия е недопустима, пречи на нормалния ритъм на работа и е в ущърб както на пациентите, така и на медицинските екипи. Тъжно е когато публични лица дават лош пример с агресивно отношение и неуважение към медицинското съсловие и структури”.

Емин Мустафа, който едва ли е ходил в казармата, но иначе е съветник на министъра на отбраната.

Военният съветник Емин, който или не е ходил в казармата, или е служил в КЕЧ-а (бившите Комплексно експлоатационни части, които бяха въоръжени с лопати и кирки – б. р.), продължава да е съветник в МО, вместо да си ходи в Рибново. Не го наказват и от партията му “Да, България”. Тагарев уж го проверяваше, а сега иска да се проверяват хората от “Пирогов”, че били са уронвали престижа на Емин и на ведомството. Както находчиво пише проф. Ангелов: “Министърът на отбраната си е помислил, че е министър на информацията”. А неговият колега депутат от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев, шеф на парламентарната комисия по отбраната, е добавил: “Министърът не се интересува дали съветникът му е сгафил, а защо е станало публично. Това вече прилича на опит за цензура и натиск от правителството над лекарите в “Пирогов” да изразяват позицията си. На ход е министъра на здравеопазването дали ще позволи това, защото в България не трябва да има министър или министерство на истината (като в книгата 1984 на Оруел)”.

Проф. Костадин Ангелов: Направо да праща танковете в „Пирогов“!

“Скандално и болшевишко! Ами, предлагам на министъра на информацията Тагарев направо да изпраща танковете да превземат “Пирогов”. Как така някой ще си позволява да се изразява свободно и безконтролно?! На какво прилича това?!
Няма да позволя българските медици да бъдат репресирани и тормозени, от който и да било министър!”

Проверката в института: Детето на Емин е получило нужната помощ

Докато Мустафа Емине вилнял в “Пирогов”, в детска противошокова зала е оказана спешна помощ на още две деца и са проведени продължителни мероприятия по ресусцитация на трето, което е било преведено с тежък хеморагичен шок. Това стана ясно след вътрешната проверка на здравното заведение. Разпитани са всички медици – лекари и сестри на смяна за скандала, предизвикан от съветника, прегледани са и записите от камерите. Установено е, че на детето на Емин са извършени всички необходими консултативни прегледи и изследвания и е оказана необходимата помощ.
Всички данни от проверката са предоставени на Етичната комисия на партия “Да, България”.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар