И Cisco WebEx напусна Русия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Услугата за видеоконферентна връзка WebEx вече не се предлага в Русия. Ако се опитат да влязат в акаунта си, без да използват VPN връзка, руските клиенти ще получат следното известие: „Cisco WebEx в момента не е достъпен във вашата страна. Извиняваме се за причиненото неудобство„.

От пресслужбата на руската услуга за видеоконференции VideoMost обясниха пред ТАСС, че Cisco WebEx напълно е изключила руските клиенти от услугата си, като е прекратила обслужването на потребители от Руската федерация. Според VideoMost в момента няма възстановяване на суми за потребителите за текущи абонаменти.



Прекъсването на връзката засегна както директните клиенти, така и тези, които използваха услугата чрез партньори“ – уточни пресслужбата и добави, че VideoMost може да предложи алтернатива на WebEx с достъп от публичен или частен облак, както и с възможност за инсталиране на собствен сървър VCS в инфраструктурата на клиента.






Според оценките на TAdviser, местният софтуерен продукт и SaaS услугата за бизнес комуникации VideoMost, която е включена в руския софтуерен регистър на руското Министерство на цифровото развитие, е водеща в Русия по брой на платените внедрявания на видеоконференции от 2014 до 2021 година.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...







There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар