Йоана Маджарова, HRS България: Пандемията оказа влияние върху развитието на пазара на труда – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Йоана Маджарова е оперативен мениджър във водещата агенция за подбор на персонал у нас HRS България. Завършила е “Администрация и управление” в Нов български университет и е сертифицирана по системите за психометричен анализ Thomas International, Extended DISC и McQuaig. Маджарова се занимава с управлението на човешки ресурси от над 12 години,  10 от които са изцяло в подбора на персонал във всякакви сфери на бизнеса. Притежава опит както в изграждането на екипи по подбор, така и в обучението на млади специалисти и насочване на вече развити в областта експерти.

Има ли в България търсене на висши мениджъри? В кои области?

Пандемията оказа влияние върху развитието на пазара на труда в България, което доведе до занижено търсене на мениджъри на високи позиции. Това е напълно нормално предвид затрудненията, с които редица сектори се сблъскаха, и предпазливия подход, който много компании предприеха заради кризата, причинена от COVID-19. Изключение правят единствено IT и аутсорсинг индустрията, където броят на отворените управленски позиции остана голям.

Ние от HRS все пак сме оптимисти и очакваме търсенето на мениджъри отново да се засили със затихването на пандемията и възобновяването на дейността на най-силно засегнатите бизнеси.

Цялото интервю вижте на NOVINITE.BG

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар