Йорданова: Обсъждат се три варианта на българския закон „Магнитски“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Йорданова: Обсъждат се три варианта на българския закон „Магнитски“

Стоп кадър, НОВА

Работна група в Министерството на правосъдието обсъжда три варианта на българския закон „Магнитски“, съобщи ресорният министър Надежда Йорданова, цитирана от БНР.„Става въпрос от една страна за изготвяне на самостоятелен закон със самостоятелна процедура, или съответно прилагане на процедурите, които в момента съществуват по закона за мерките срещу изпиране на пари. Включително беше обсъждан и вариантът дали да не се измени законът, който е свързан със защита срещу тероризъм. Но всичко това е въпрос на дискусия, така че когато сме готови, ще обявим законопроекта“, каза правосъдният министър.


Окончателното предложение ще бъде представено за обсъждане на коалиционните партньори, поясни още Надежда Йорданова и припомни, че проектът на закона, който преди дни изтече в медиите, не съответства на Конституцията и на Европейската конвенция за защита правата на човека, поради което не може да бъде подкрепен.

Правосъдният министър участва в дискусия за промени в Търговския закон, свързани с подобряване на производството по несъстоятелност. 

Източник:БНР

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар